Onze Strausswirtschaft

Neemt u plaats in onze Strausswirtschaft en geniet! Verblijdt u zich aan de grote en veelzijdige keuze zelf geproduceerde witte-, rosé-, en rode wijn, sekt, secco alsmede vers bereidde wijncocktails. Vanaf Hemelvaartsdag serveren wij u bij deze wijnen stevige wijnbouwer-lunches.

In de authentieke wijnkelder, of bij goed weer buiten op het zonneterras met Moezel-uitzicht-, een bezoek aan onze Strausswirtschaft loont altijd.

Helemaal nieuw werd voor u een Weingarten op de andere straatzijde ingericht. Geniet u in rustige atmosfeer en wonderbaarlijke omgeving van het uitzicht op de Moezel met een goede fles wijn.

Onze Weingarten is vanaf 11.00 uur geopend.

Wij exploiteren 3 ha wijnbergoppervlakte, waarop voornamelijk de Riesling zijn thuis vindt. De Riesling behoort tot de beste witte wijnen ter wereld en vindt bij ons in de steile leisteenhellingen Kröver Letterlay en Steffensberg ,met tot wel 60% stijgingspercentage, optimale groeimogelijkheden. Deze Rieslingwijnen onderscheiden zich door hun unieke karakter en hun fijne mineralen.

Aanvullend op de Riesling groeien bij ons verdere witte-wijnsoorten, de Rivaner ( Müller-Thurgau) en de Kerner. Deze prefereren eerder diepgaande bodem en zijn bij ons in de ligging Kröver Paradies en Kirchlay te vinden. Zij bieden een zuurarm alternatief aan de Riesling. De Rivaner wordt door ons droog tot feinherb verbouwd, terwijl we de Kerner feinherb tot zoetfruitig aanbieden.

De rode wijn wint aan de Moezel steeds meer aan betekenis en zo vormen de Dornfelder en de Spätburgunder vanaf 1998 een mooie verrijking van ons assortiment. Van volmondige en krachtige droge rode wijnen, tot feinherbe en liebliche rode wijnen, vindt u allemaal in onze collectie. Bovendien is ook de Spätburgunder als rosé bij een lauwwarme zomeravond of als Blanc de Noir (een rode wijnsoort in wit uitgevoerd), altijd een glaasje waard.

Een bijzondere belevenis is onze hand geschudde Winzer-Sekt, bereid volgens traditionele flessengisting. Dit jaar vindt u voor de eerste keer op de wijnkaart een Spätburgunder Rosé Sekt, die het uitproberen zeker waard is.

Graag kunt u bij ons de verschillende wijnen proberen, en uw favoriet vinden. We adviseren u graag dagelijks vanaf 9.00 uur. In de wintermaanden tussen Allerheiligen en Pasen zouden we ons over een telefonische vooraankondiging van uw bezoek verheugen.