Onze Straußwirtschaft

Neemt u plaats in onze 'Straußwirtschaft' en geniet! Verblijdt u zich aan de grote en veelzijdige keuze zelf geproduceerde witte-, rosé-, en rode wijn, sekt, secco alsmede vers bereidde wijncocktails. Om aan te sterken serveren wij u bij deze wijnen stevige wijnbouwer-lunches.

Of het nu in de recent gerestaureerde authentieke wijnkelder, of bij goed weer buiten in onze liefdevolle wijngaard is , een bezoek aan onze 'Straußwirtschaft' loont altijd.

Onze 'Straußwirtschaft' is geopend vanaf 28.06 tot 27.10.2021 van maandag tot zaterdag van 11.00 uur tot 20.00 uur. Van 14.00 tot 18.00 uur voorzien wij u van heerlijk eten. De zondag is rustdag.

Wij exploiteren 3 ha wijnbergoppervlakte, waarop voornamelijk de Riesling zijn thuis vindt. De Riesling behoort tot de beste witte wijnen ter wereld en vindt bij ons in de steile leisteenhellingen Kröver Letterlay en Steffensberg ,met tot wel 60% stijgingspercentage, optimale groeimogelijkheden. Deze Rieslingwijnen onderscheiden zich door hun unieke karakter en hun fijne mineralen.

Aanvullend op de Riesling groeien bij ons verdere witte-wijnsoorten, de Rivaner ( Müller-Thurgau) en de Kerner. Deze prefereren eerder diepgaande bodem en zijn bij ons in de ligging Kröver Paradies en Kirchlay te vinden. Zij bieden een zuurarm alternatief aan de Riesling. De Rivaner wordt door ons droog tot feinherb verbouwd, terwijl we de Kerner feinherb tot zoetfruitig aanbieden.

De rode wijn wint aan de Moezel steeds meer aan betekenis en zo vormen de Dornfelder en de Spätburgunder vanaf 1998 een mooie verrijking van ons assortiment. Van volmondige en krachtige droge rode wijnen, tot feinherbe en liebliche rode wijnen, vindt u allemaal in onze collectie. Bovendien is ook de Spätburgunder als rosé bij een lauwwarme zomeravond of als Blanc de Noir (een rode wijnsoort in wit uitgevoerd), altijd een glaasje waard.

Een bijzondere belevenis is onze hand geschudde Winzer-Sekt, bereid volgens traditionele flessengisting. Dit jaar vindt u opnieuw op de wijnkaart een Spätburgunder Rosé Sekt, die het uitproberen zeker waard is.

De wijnverkoop is van maandag tot zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur, op zondag van 9.00 tot 12.00 uur.