Onze wijnen

Het belangrijkste druivenras voor ons en voor de Moezel is de Riesling. Het is een van de beste witte wijnen ter wereld en vindt optimale groeiomstandigheden in de steile leisteenhellingen van Kröver Letterlay en Steffensberg met hellingen tot 60%. Deze Riesling wijnen kenmerken zich door hun unieke karakter en fijne mineraliteit.

Naast Riesling telen we ook andere witte wijnsoorten, Rivaner (Müller-Thurgau) en Kerner. Deze hebben de neiging om de voorkeur te geven aan diepe grond en zijn te vinden in onze Kröver Paradies en Kirchlay-locaties. Ze bieden een minder zuur alternatief voor Riesling. We maken de Rivaner droog tot halfdroog, terwijl we de Kerner fruitig-zoet aanbieden.

Rode wijn wordt steeds belangrijker aan de Moezel en zo zijn Dornfelder en Pinot Noir sinds 1998 een mooie aanvulling op ons assortiment. Van volle en sterke droge rode wijnen tot rode wijnen met een subtiel restzoet, je vindt alles in onze collectie. Daarnaast is de Pinot Noir als rosé op een milde zomeravond of als Blanc de Noir (een rode druivensoort wit gemaakt) altijd een glaasje waard.

Een bijzondere ervaring is de mousserende wijn van onze wijnboer, gemaakt met traditionele flesgisting. Naast de mousserende Riesling wijn is het ook de moeite waard om onze Pinot Noir Rosé mousserende wijn te proberen.

U bent van harte welkom om de verschillende wijnen te proeven en uw favoriet te vinden. Wij adviseren u van mei tot oktober dagelijks vanaf 9.00 uur. In de wintermaanden tussen Allerheiligen en Pasen horen wij graag telefonisch van uw bezoek.