Wie we zijn

Het bedrijf

Sinds 1747 bedrijven de familie Hahn het familiewijngoed in de 9e generatie. Op dit moment zijn het Ute en Alwin Hahn met hun dochters Franziska en Rebecca. Onze medewerkster Andrea Hilgers breidt het team uit. Naast de wijnmakerij en de Strau▀wirtschaft bieden wij gastenkamers en appartementen voor onze wijnliefhebbers aan.


Ute

De goede ziel.

Ze groeide op in het wijngoed van haar ouders. Ze realiseerde zich al vroeg dat ze wijn niet kon loslaten en begon haar stage als wijnmaker direct na het verlaten van de school. De gezelopleiding voldeed niet aan haar verwachtingen en ambities, dus kroonde ze haar dorst naar kennis met de titel van "meester- wijnmaker". Liefdevol de gasten verzorgen, 's ochtends het ontbijtbuffet klaarmaken en roomservice zijn de passie van Ute. Als een echte vakvrouw, vol passie voor haar eigen product, adviseert ze de klanten in onze vinotheek op een professionele en charmante manier en tovert ze onze hartige dingetjes in de keuken tevoorschijn.

Een echte meester-wijnmaker dus!

Ute

Alwin

De man in huis.

Oorspronkelijk had hij er als echte "Eifeler Jung" nooit van gedroomd wijnmaker te worden, maar de liefde ging zijn eigen weg. Al geruime tijd voert hij met passie het veldwerk uit, de specialisten zijn er alleen om te adviseren. Alwin houdt van zijn tractoren en machines, maar doet ook professioneel het originele "ambacht" dat nog steeds in de wijngaard gedaan moet worden. Uiteraard is hij verantwoordelijk voor alle reparatie- en handwerkzaamheden in huis en tuin. Hij bewijst zijn groene vingers in de tuin en knutselt aan kleine kunstvoorwerpen. Als moderne man vind je hem ook bij de wijnverkoop en het uitserveren van de wijn.

Een echte alleskunner dus!

Alwin

Rebecca

De kosmopolitische wijn-powervrouw.

Rebecca toonde al vroeg aan dat in plaats van bloed, wijn door haar aderen lijkt te stromen. Nadat ze haar middelbare school had afgerond, studeerde ze wijnbouw als onderdeel van een duale opleiding in Neustadt. In deze studie omgeving kon ze ook haar droom realiseren om drie maanden in Canada te wonen en op een wijngoed te werken. Ze kwam terug met in haar bagage veel nieuwe ervaringen, rondde haar bachelor af en werkte af en toe in het familiebedrijf. Tijdens haar studie kon ze ook een andere wens vervullen die ze al sinds haar kindertijd had, en was ze een jaar lang de wijnkoningin "Mosella" van Kröv. Met veel zelfvertrouwen en charmante presentatie vertegenwoordigde ze Kröv en Kröver-wijn en is dit jaar erg trots dat haar zus in haar voetsporen treedt. Omdat Rebecca's bachelor-diploma niet genoeg was, studeert ze momenteel voor een master in wijnbouw, oenologie en wijnbeheer en zal het wintertrimester 2022/23 in Wenen doorbrengen. Tussen alle studietijd door verzorgt ze ook de social media presentaties van het wijnhuis. Natuurlijk komt ze altijd terug naar Kröv en helpt daar waar ze nodig is, of het nu in de wijngaard, in de wijnkelder, in de vinotheek of in de keuken is.

Een echte influencer dus!

Rebecca

Franziska

Het jongste kuikentje van de familie Hahn.

Ze heeft net haar bachelor levensmiddelenchemie afgerond en wil haar kennis nu graag verdiepen met een masteropleiding. Vanwege de coronabeperkingen en de daaruit voortvloeiende online colleges bracht ze het grootste deel van haar bachelor-studies door in Kröv. Als je op het familiewijngoed woont, ontkom je er niet aan om af en toe te helpen. Haar enthousiasme voor koken maakte haar voorbestemd voor de horeca. Onze warme lekkernijen worden zelfstandig door haar bereid. De Rieslingsoep, de wortel-gembersoep en de twee quiches zijn gewoonweg heerlijk en ronden het wijngenot in de wijngaard en in de Strausswirtschaft af. Franziska werd begin juli 2022 gekroond tot wijnprinses van Kröv. In deze hoedanigheid vertegenwoordigt ze op charmante en welbespraakte wijze haar geboortestad en vooral de Kröverwijn aan de Midden-Moezel.

Een echte prinses dus!

Franziska

Andrea

De nieuwe medewerker.

Sinds september 2021 is de jarenlange vriendin van Ute bij ons in dienst. Als dochter van een wijnboer en afkomstig uit Kröv was het voor haar niet moeilijk om in het bedrijf aan de slag te gaan. Ze zorgt vooral voor de administratieve zaken en de telefoon. Tussendoor helpt ze ook graag op andere vlakken en bedrijfsonderdelen. Als gediplomeerd bankbediende en paardenmanager waardeert ze diversiteit en de bijbehorende afwisseling. Ze houdt van reizen en talen en geniet van het bedienen van onze internationale gasten.

Een echte verrijking dus!

Andrea