Winzer-Sekt van de Moezel

De wijnranksoort Riesling van de steile hellingen van de Moezel bezit alle voortreffelijke eigenschappen van een ideale basiswijn, waaruit een Sekt van hoogste kwaliteit geproduceerd kan worden. Zijn voorname elegantie, zijn fijn riekend boeket en zijn niet opdringerige aroma, staan harmonisch in balans met het vruchtzuur en de volle nasmaak.

"Mosel-Riesling-Sekte" zijn karaktervolle, streekeigen en onverwisselbare producten in een hoogwaardige veredelde categorie van de wijn. Ze onderscheiden zich door hun evenwichtigheid, frisheid en levendigheid. Klassiek en individueel uitgebouwd, meestal met perceel aanduiding, de wijnranksoort en de jaargang, schuwen de wijnboeren geenszins de vergelijking met de veelgeprezen Champagne.

Als aperitief voor het eten, als dessert, puur als opkikker, gemengd als vruchtenbowl of sektcocktail; Sekt zorgt bij vele gebeurtenissen voor aanstekelijk, goed humeur en enthousiasme.


Soort Overblijvende zoete
Extra Brut 0 - 6 g/l
Brut 0 - 15 g/l
Extra Trocken 12 - 20 g/l
Trocken 17 - 35 g/l
Halbtrocken 33 - 50 g/l
Mild über 50 g/l

Bereiding van Sekt volgens traditionele wijze:

Speciale oogst; uitsluitend gezonde druiven met een evenwichtige tot benadrukt vruchtzuur; voorzichtige verwerking en persing.

Vergisting tot wijn en zuivering

Toevoeging van suiker en speciaalgist;
Afvullen in flessen.

Tweede gisting in de fles
omzetting van suiker tot alcohol en CO2 = Mousseux
Minstens 9 maanden opslag = rijping

Schudden op de schudstandaard gedurende 21 dagen onder ritmische heen en weer bewegen en het gelijktijdig hoger plaatsen

Verwijderen van het gistdepot = Degorgieren
Gewenste smaakrichting instellen = Dosage

Kurken, Agraffieren = kurk vanwege de overdruk voorzien van draad
Voorzien van omhulsel en etiketteren

Korte na rijping